2011-01-07

Δωρεάν ανταλλαγή προϊόντων και αγαθών μέσω ιντερνετ

Ανάρτηση από το blog kerdos - skopos


Πολλοί απο εσάς σίγουρα θα έχετε σκεφθεί ότι κάποια αντικείμενα που σας είναι άχρηστα αν και σε καλή κατάσταση να μπορούσατε να τα δίνατε κάπου που να πιάσουν τόπο είτε ακόμη και να μπορούσατε να τ ανταλλάξετε με κάτι που θα χρειαζόσασταν.

Όλα αυτά μπορείτε να τα καταφέρετε μέσω ενός κινήματος που με τη βοήθεια του ΙΝΤΕΡΝΕΤ έχει εξαπλωθεί σ όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, της δωρεάν ανταλλαγής προιόντων, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο άλλους. Είναι ουσιαστικά μία νέα οικολογική και οικονομική συνήθεια ενάντια στην καταναλωτική μανία του σύγχρονου κόσμου. Δεν είναι ένας ακόμη τρόπος που προτείνουμε για να κερδίσετε χρήματα, αν και μπορεί να γίνει και αυτό, αλλά μια εναλλακτική πρόταση ενάντια στον άκρατο καταναλωτισμό και στην οικονομική κρίση που μας έχουν επιβάλλει. Γιατί να πληρώσετε κάποιο αντικείμενο καθημερινής χρήσης αφού μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν?
Κάποιες ιστοσελίδες που λειτουργούν με αυτή τη φιλοσοφία είναι οι εξής:

FREECYCLE
Tο κίνημα του freecycle εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην Ελλάδα. Μέσω αυτού του group μπορείτε να χαρίσετε κάποιο αντικείμενο ή και να βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει και να το αποκτήσετε ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ ΔΩΡΕΑΝ. Τα group χωρίζονται ανάλογα με την πόλη οπότε είναι πολύ εύκολη η αναζήτηση.

XARISETO
Eίναι ένα site με βασικό σκοπό να μειωθεί ο όγκος των χρήσιμων αντικειμένων που καταλήγει στη χωματερή, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, ένα πάρε δώσε χωρίς χρηματα.Eπ ευκαιρίας διοργανώνουν χαριστικό παζάρι στις 12 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στην οδό Δελφών

BOOKSMANIA.GR
Μέσω αυτής της σελίδας μπορείτε να ανταλλάξετε τα βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει, με άλλα βιβλία των υπολοίπων μελών δωρεάν!Πολύ χρήσιμο για λάτρεις του κόσμου του βιβλίου όπως επίσης και το

BOOKCROSSING

το οποίο βασίζεται σε μια πανέξυπνη ιδέα της απελευθέρωσης βιβλίων δηλ όποιος θέλει να χαρίσει ένα βιβλίο γράφει στη σελίδα τον τόπο και το χρόνο που θα το αφήσει και όποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να πάει να το πάρει με την προυπόθεση ότι κι αυτός αφού το διαβάσει θα το 'απελευθερώσει' μετά. Υπάρχουν έτσι καταγεγραμμένες οι διαδρομές των βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...